Her türlü zeminin yapısına uygun kimyasal ve cila uygulamaları ile zeminlere parlaklık kazandırarak, estetik bir görünüm kazanmasını sağlamaktayız.

Zemin bakımı ve cilalama uygulamaları, kaplama malzemelerinin ömrünü uzatır, temizlenmesini kolaylaştırır ve estetik görünmesini sağlar. Zemin cilalanırsa, bir tabaka şeklinde zemini kaplayan cila üzerindeki trafik nedeniyle aşınacağından zeminin zarar görmesi daha zordur. Gözenekli zeminler yağ ve kir kalıntılarının bünyeye girmesi çok elverişlidir. Ancak cilalama sonucunda gözenekler dolar, pürüzsüz, düzgün emiciliği engellenmiş bir tabaka meydana gelir.Cilalama işlemi , mermer, traverten, PVC, linolium, gibi sert ve yumuşak zeminlere uygulanır. Seramik ve fayans gibi yapay taşlarda cila uygulanması yapılmaz.Cilalama sırasında şunlara dikkat etmek gerekir.

-         Yüzeydeki toz ve kirler iyice temizlenmedikçe cila sürülmemelidir.
-         Havanın ve ortamın tozlu olduğu günlerde cilanın tekrar tozlanması nedeniyle cilalama yapılmamalıdır.
-         Sadece parlatma yapılacaksa az cila kullanmaya özen gösterilmelidir.
-         Parlatma için yüzey iyice ovulurken, bütün cilaizleri silinmelidir.
-         Zararları önlemek ve ekonomik kullanımı sağlamak için, depodan çıkarılan cila miktarı kontrol edilmeli, kuruyup ziyan olmaması için iş bitince kapağı kapatılmalıdır.                          

Cilalar kristalize ve polimerize olmak üzere iki çeşittir. Genellikle sert cila olarak bilinen kristalize cila ile yumuşak cila olan polimerize cila arasında şu farklar bulunmaktadır.

1-     Kristalize cila sadece mermer, traverten gibi doğal kalkerli taşlara uygulanır. Asla PVC esaslı yumuşak zeminlere uygulanmaz. Yumuşak zeminlerin cilalanmasında polimerize cila kullanılır.
2-     Kristalize cilada aşınan yerlere lokal yama yapılabilir. Oysa polimerize cilada zemindeki tüm cilayı söküp yeniden uygulama yapmak gerekir.
3-     Kristalize uygulaması zor ve uzun süren ancak hem dayanıklı hem de görüntü olarak daha üstün ciladır. Polimerize cila ise, daha çabuk ve elle uygulama yapılabilen ancak çabuk aşınan bir ciladır.
4-     Kristalize cilanın ilk uygulaması oldukça pahalı olmasına rağmen bakımı kolay, dayanıklı ve lokal yenileme olanakları nedeniyle uzun süreçte polimerize ciladan daha ekonomiktir.
5-     Kristalize cila uygulamasında, gerektiğinde sadece cila uygulaması yapılan birkaç metrekarelik alanın trafiğe kapatılması yeterlidir. Oysa polimerize cilada cilalama bitene kadar alana kesinlikle girilmesi gerekir.                         

Kristalize cila yapılırken şu işlem basamakları uygulanır. Zemin iyice temizlenir, kurutulur, cila makinesi çelik yünü ped takılır, kristalize cila spray edilerek ped makine yardımıyla cila üzerinde gezdirilir. Bu işlem üç yada altı kat arasında istenen parlaklık sağlanıncaya kadar sürdürülür.bu cila uygulanması ile zeminde ek bir katman oluşmaz, zemin kimyasal işlem ve ısı sonucunda kendi parlaklığını ortaya çıkarır.

Polimerize (wax) cilada ise uygulanan işlem basamakları şöyle sıralanabilir: öncelikle zemin kir ve eski cila kalıntılarından arındırılarak kurumaya bırakılır. Kurumayı kolaylaştırmak için zemin kuru mopla silinir. Polimerize cila, presli kovanın içine konularak, ıslak püsküllü mop yada preste sıkılabilir. Nemli mop ile tüm zemine en az üç kat cila sürünceye kadar devam eder.